Bli en del av Gotlands textilindustri du med!

Projekt Gotlands ull- och textilindustri. Visionen är att skapa ett textilt kompetens- och produktionscentrum, och ge förutsättningar för lokala företagssamarbeten i hela värdekedjan, från spinneri till en flexibel sömnadsfabrik. Kompetenshöjande utbildningar och aktiviteter är viktiga delar av satsningen. Pilotfabriken med produktionskapacitet på en gemensam plats – i en så kallad co-working factory – kommer exempelvis innehålla industriell kapacitet för att spinna, väva och sticka. 

Gotland Grönt Centrum

Kontakta oss

 
 
 
 

Team GUTI

MARLÉNE

Projektledare
operativ


marlene@guti.se

MARLÉNE

Projektledare Astugårds


Marléne är projektledare med särskilt hjärta för naturmaterial och lokal utveckling. Synliggör processer och skapar förutsättningar för hållbara team att nå framgång.

LOTTA

Projektledare
administrativ


lotta.lowhagen.lundberg@grontcentrum.se

LOTTA

Projektledare Gotland Grönt Centrum


Lotta är projektledare med flertalet uppdrag och har alltid huvudet på spets. Hon är en mästare på kommunikation och kontakter.

HANS

Projektdeltagare


hans@guti.se

HANS

Ägare Ullkontoret


Hans är Ullkontorets alltiallo och löser det mesta som gäller tunga maskiner och ulltvätt. Tillsammans med sin fru Jenny driver han Ullkontoret, Mallas ullpellets och Stenstugu bed and breakfast. Gillar att utveckla och bygga upp företag.

JENNY

Projektdeltagare


jenny@guti.se

JENNY

Ägare Ullkontoret


Driver Ullkontoret, Mallas ullpellets och Stenstugu bed and breakfast ihop med sin man Hans. En stjärna på projektdriv och sociala kontakter. Alltid med en nyfikenhet på att utveckla och lära sig nya saker.

SARA

Projektdeltagare


sara@guti.se

SARA

Ägare Pattern & Grading Sweden AB och Esther & Inez AB


Sara är alltiallo i sina två företag där hon designar och utvecklar produkter ihop med marknadsföring, produktion och sälj. Med ett helikopterperspektiv håller hon koll på nutid och vad som väntar kring nästa hörn.

JOHAN

Projektdeltagare


johan@guti.se

JOHAN

Grundare och Ägare till varumärket Gråbrodern


Jeansguru och designer. Med en lång erfarenhet inom mode- och jeansbranschen globalt driver Johan nya varumärket Gråbrodern. Han har en stark framtidstro på lokal produktion på hemön Gotland. Alltid med ett leende och innovativa idéer.

ANNA

Projektdeltagare


anna@guti.se

ANNA

Ägare Lewin formation AB


Driver varumärket Lewin Creation där hon designar, mönsterkonstruerar och syr produkter i alla material men framför allt ull. Hon använder tekniker som stickat, vävt, tovat och päls.

GUNILLA

Projektdeltagare


gunilla@guti.se

GUNILLA

Ägare Ullrum


Ullrum som drivs av textilingenjör Gunilla Östbom, utför analys av tyger och fibrer och erbjuder utbildningar i Textila material.

Företaget tillverkar och säljer bl.a. tovade mattor och dynor av ull från Gotland.

REBECCA & MAGNUS

ProjektkonsulterREBECCA & MAGNUS

Projektkonsulter


Rebecca och Magnus är inhyrda för att hjälpa projektet framåt inom organisation och driftsättning. Magnus driver organisationsutvecklingen framåt med workshops och Rebecca hjälper oss att driftsätta Sticka Spinna och Väveri

ANNA

Ägare Lewin creation


Driver Lewin creation där Anna skapa produkter i framför allt ull. Stickat, vävt, tovat och päls produkter.

ADVISORY BOARDKristina Rådkvist - VD Gotland Grönt Centrum (projekt ägare)


Henrik Larsson - Almi

Roger Hammarström - Tillväxt Gotland

Magnus Larsson - Neinhold

Marie Walleberg - grundare Imse Vimse

John Gambe - Studieförbundet Vuxenskolan